صياديه السمك او الجمبرى
المقادير
جمبرى او سمك هامور فيليه
فنجانين من الأرز المغسول و الملح و الفلفل والبهارات الخاصه بالسمك ورشه كركم
زيت
نصف كوب ماء و بصله كبيره مقطعه جوانح طماطمه صغيره مكعبات
التحضير
يقلى البصل فى الزيت حتى يغمق لونه ثم ثم يضاف إليها لملح و الماء و الفلفل و يترك ليغلى ثم يصفى
يضاف السمك او الجمبرى و يترك حتى ينضج ثم ينشل
تصفىا لشوربه و يترك جزء للحساء و جزء لعمل الأرز
نفلفل الأرز فى الزيت ثم نضيف الطماطم والشوربه و يترك لينضج
****************
صينيه السمك بالبطاطس
المقادير
كيلو سمك قاروص او بورى حلقات او هامور فيليه او سردين و رأس ثوم و كرفس
ملح و فلفل و شطه وبهارات سمك وكمون وكزبره و نصف كوب زيت
كيلو بطاطس و حلقات الطماطم وفلفل أخضر مقطع وفصوص ثوم
حلقات ليمون و بصل
التحضير
ينظف السمك و يقطع حلقات حسب نوع السمك
يدق الثوم مع الملح والكمون والكزبره و الفلفل
تفلب حلقات البطاطس بخلطه الثوم و الزيت فى صينيه
يشطف السمك و يتبل بجزء من خلطه الثوم
يوضع السمك فى الصينيه و يرص معه حلقات الطماطم والبطاطس وفصوص ثوم و البصل و الفلفل الأخضر و الليمون . يوضع فى الفرن حتى ينضج
وبالف هنا وعافيه
مع تحيات
chief hema