المقادير
كوب فول مصرى (( نقوا الفول الكبير ويكون لونه فاتح مش بنى غامق ))
نصف كوب فول مقشور (( اللى هوا الفول المتقشر ومقسوم نصين مش عارفه بتشموه ايه )) احنا بنسميه مدشوش
ربع كوب عدس احمر مغسول ومصفى
ماء
نصف ليمونه
طريقه التحضير
يغسل الفول والفول المجروش جيدا وينقع لمده يوم كامل او لحد ما الفول ينفش
نصفى الفول المنقوع جيدا ونضعه فى دماسه فول ومعه العدس واليمون والماء
نتركه يغلى على النار وبعد الغليان ننقله على سخان كهربائى صغير وهادئى
الحراره ومغلف بورق فويل ونترك الفول الى ان ينضج جيدا والنضج على حسب رغبه
وذوق كل شخص
وهوا غالبا بياخد من 4 الى 5 ساعات
مع تحيات
chief hema